Vevkurs sommer 2022

kr5,100.00 - kr7,000.00
legger i handlekurv… Varen er lagt til

Om kurset

I sommer holder vi ukeskurs i veving!
Dette er kurset for deg som vil lære hele prosessen fra tråd til ferdig vevnad. Ukeskurset går over ca. 20 timer (20 timer med instruktør + egenarbeid). Du kan velge om du vil være med på én eller to uker med kurs og veving. Det er maks 5 deltakere per uke. Du får du tett oppfølging tilpasset ditt nivå. Kurset passer både for nybegynnere og som oppfriskning for rustne vevere. Vi håper at kurset skal inspirere til å fortsette å veve. Du vil lære om veving og få en forståelse av hvordan en vev er bygd opp, samt hvordan man setter opp en vev, altså få på renning og kan komme i gang på egen hånd. Dette kurset har spesielt fokus på å komme i gang med veving og renning av vev, slik at du vil være i stand til å sette opp din egen vev på egenhånd senere. I løpet av kurset (én uke) kan du forvente å veve ett til to mindre produkt (f.eks. løper eller skjerf). Som deltaker på våre vevkurs får du tilgang på vevene mellom kursdagene, og bruke vevstua opptil en uke etter kurset for å veve ferdig prosjekter.


Kursdatoer:

Velg mellom uke 28 og 29, eller begge ukene.

Kurs tid er i utgangspunktet 10:00-15:00 alle dager, men dette kan også justeres og tilpasses til hva som passer best for deg.


Mål for kurset

• Hovedvekt for kurset er hvordan «sette opp en vev» - altså planlegge hva vi skal veve, hvordan lage renning og få den på veven og hvilken hovling skal man ha og nedknytning.

• Komme i gang med veving og få kjennskap til muligheter og ulike vever og vevteknikker.

• Lære om oppbygging av flatvev, om ulike konstruksjoner for å få «skille på trådene i veven» - som «hester og trinser» og vippekasse/vev med kontramarsj.

• Kunne sette opp renning på vev (lage renning, sveipe på og hovle vev)

• Lære om grunnleggende teknikker som for eksempel lerret, kypert og noen kypert-avarter (som rosebragd, diamantkypert, fiskebein og gåseøye/ringvend).

• Innføring i grunnleggende bindingslære.


Pris:

En uke: 5100 NOK

To uker: 7000 NOK


(materialer kommer i tillegg, bruk av vevstua mellom kursdager og i opptil en uke etter kurset er inkludert i kursavgift)


Trenger du overnatting i Klæbu? Ta kontakt, så kan vi formidle kontaktinfo til utleier!