Kurs og aktiviteter 2019

Her finner du informasjon om kurs og aktiviteter hos Selbu spinneri. Vi holder kurs i veving, håndspinning, ullsortering og plantefarging. Kursene vil bli lagt ut på denne siden.

Annenhver torsdag frem til jul inviterer vi i Selbu spinneri til temakveld i våre lokaler i Klæbu. Vi velger ut et tema for hver temakveld. Der kan du lære nye ting og få inspirasjon til nye prosjekter. Selv om det er et tema per gang, er du velkommen til å ta med det håndarbeidet du ønsker å jobbe med. Vi har også rokker fra Louët som kan prøves. Vi har et koselig butikklokale med masse sitteplasser. Butikken er som vanlig åpen hver torsdag kveld så det er også mulig å handle om man ønsker det. Temakveldene våre er gratis å delta på, og alle er velkommen uansett nivå og alder. For 20,- får du kaffe, te og noe å bite i om du ønsker det.

Det blir laget "arrangement" på facebook med mer informasjon om temakvelder og kurs.

Temakvelder 2019:

Torsdag 19. September: Tema for denne kvelden er kurvhekling med to-trådsteknikk. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "arrangement" med mer info ligger på facebook.

Torsdag 3. Oktober: Tema for denne kvelden er strikking av sjal og hals. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "arrangement" med mer info ligger på facebook.

Torsdag 17. Oktober: Tema for denne kvelden er kurvhekling med to-trådsteknikk. Siden det var så stor interresse tar vi en kveld til med dette temaet. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "Arrangement" med mer informasjon kommer på facebook.

Torsdag 28. november: Tema for denne kvelden er julestrikk, ullkuler til juletreet og julehjerter i kontestrikk. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "Arrangement" med mer info ligger på facebook.


Kurs 2019:

13. – 15. September: Plantefargingskurs med Strinda Husflidslag (påmelding via Husflidslaget).


1. Oktober: Vevkurs.

Kurset baserer seg delvis på vevheftet som Selbu spinneri har laget i samarbeid med Stellaria, Charlotte Engstad. I tillegg kommer kursmateriell som deles ut underveis.

2. November: Kurs i ullsortering

Bruksområder for ull fra tradisjonelle saueraser!


12. November: Kurs i ullsortering (dagtid)

18.-24. november: Kurs i Ikat – farging og veving i vevstua hos Selbu spinneri, Klæbu