Kurs og aktiviteter 2019

Her finner du informasjon om kurs og aktiviteter hos Selbu spinneri. Vi holder kurs i veving, håndspinning, ullsortering og plantefarging. Kursene vil bli lagt ut på denne siden.

Annenhver torsdag frem til jul inviterer vi i Selbu spinneri til temakveld i våre lokaler i Klæbu. Vi velger ut et tema for hver temakveld. Der kan du lære nye ting og få inspirasjon til nye prosjekter. Selv om det er et tema per gang, er du velkommen til å ta med det håndarbeidet du ønsker å jobbe med. Vi har også rokker fra Louët som kan prøves. Vi har et koselig butikklokale med masse sitteplasser. Butikken er som vanlig åpen hver torsdag kveld så det er også mulig å handle om man ønsker det. Temakveldene våre er gratis å delta på, og alle er velkommen uansett nivå og alder. For 20,- får du kaffe, te og noe å bite i om du ønsker det.

Det blir laget "arrangement" på facebook med mer informasjon om temakvelder og kurs.

Temakvelder 2019:

Torsdag 19. September: Tema for denne kvelden er kurvhekling med to-trådsteknikk. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "arrangement" med mer info ligger på facebook.

Torsdag 3. Oktober: Tema for denne kvelden er strikking av sjal og hals. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "arrangement" med mer info ligger på facebook.

Torsdag 17. Oktober: Tema for denne kvelden er kurvhekling med to-trådsteknikk. Siden det var så stor interresse tar vi en kveld til med dette temaet. Temakvelden varer fra 16.00 til 20.00, men det er bare å komme når du vil og bli så lenge du ønsker. "Arrangement" med mer informasjon kommer på facebook.


Kurs 2019

13. – 15. September: Plantefargingskurs med Strinda Husflidslag (påmelding via Husflidslaget).


1. Oktober: Vevkurs.

Kurset baserer seg delvis på vevheftet som Selbu spinneri har laget i samarbeid med Stellaria, Charlotte Engstad. I tillegg kommer kursmateriell som deles ut underveis.

2. November: Kurs i ullsortering

Bruksområder for ull fra tradisjonelle saueraser!

Tid: Lørdag 02.11.2018 kl. 10.00-17.00
Sted: Amundsdalveien 91, 1 km nord for Klæbu sentrum.
Kursleder og kursansvarlig: Ingvild Svorkmo Espelien, Selbu spinneri tlf. 901 14 352
NB! Påmeldingsfrist: 15.10.19
Maks antall deltagere: 15
Pris: 1200,-
Vi spleiser på lunsj – ta gjerne med et pålegg, brød eller kake!

Mål med kurset er at du etter endt kurs skal kunne:
- Sortere ull i ulike brukskvaliteter som egner seg til spinning, toving og annen bruk av ull
- Sortere ull etter farge med tanke på bruk og reproduserbarhet fra år til år
- Kjenne til foredling av ull i mindre spinneri
- Ta vare på flest mulig kvaliteter av ulla for ulik bruk
- Få ideer og inspirasjon med tanke på foredling og næringsvirksomhet innenfor lokal ullforedling

Kurset er egnet som en innføring for de som vil jobbe videre med ull fra egen gård eller med ull generelt. Det blir anledning til å jobbe med egen ull under kurset for de som har, ellers brukes ull fra spinneriets lager, og det blir anledning til å kjøpe ull fra spinneriet. Selbu spinneri viser ull fra mange av de norske bevaringsrasene av sau under kurset, og forteller om egenskapene til ulla hos de ulike rasene. Ullsortering er håndbåren kunnskap – du lærer ved å sortere ulla sammen med oss fra spinneriet.

12. November: Kurs i ullsortering (dagtid)

18.-24. november: Kurs i Ikat – farging og veving i vevstua hos Selbu spinneri, Klæbu

Tid: 18.-24. november 2019 (uke 47)
Info om kurset:
Du lærer å farge renningen felt-vis med den spesielle IKAT -teknikken. Vi bruker plantefarger til dette. Kurset består av to moduler: først lager vi renning, knyter den og farger. Deretter vever vi skjerf med renningen.
Kurset passer for alle som har lyst til å veve. Ingen forkunnskap om veving eller farging trengs for å være med på kurset.
Kursprogram:
Mandag 18.11 kl 18.00-21.00: Oppmøte, planlegging, vi lager renning og knyter.
Torsdag 21.11.19 kl 17.00-21.00: Farging av renningen og evt innslag.
Lørdag 23.11 og Søndag 24.11kl 10.00-16.00 vi setter opp veven og begynner å veve. Dersom du ikke blir ferdig i løpet av helga, kan du veve ferdig uka etter, inkludert i prisen.
Antall timer: 19 timer
Pris: 2500 + kr 1000 i materialer. Max antall deltakere: 6
For påmelding send en epost til: post@selbuspinneri.no eller send melding på facebook.