Kurs og aktiviteter 2020

Her finner du informasjon om kurs og aktiviteter hos Selbu spinneri. Vi holder kurs i veving, håndspinning, ullsortering og plantefarging. Kursene vil bli lagt ut på denne siden.

Det blir laget "arrangement" på facebook med mer informasjon om kurs.

Kalender 2020

Kurs

29.01.2020: Vevkurs -nybegynner. Dette er et vevkurs for nybegynnere og for de som vil friske opp sine vevkunnskaper. Kurset krever ingen forkunnskaper. Kursdeltakerene vil ha mulighet til å prøve vevstol med hester og trinser, vevstol med kontramarsj og tangentvev. Fokuset vil være på å veve, hvordan man bruker ulike vevde materialer og noen av de vanlige vevteknikkene. I løpet av kurset vil hver deltaker veve et produkt. Kurset holdes i våre lokaler i Klæbu, i Selbu spinneri sin vevstue. Det vil være mulighet for å veve (etter avtale) også mellom kursdagene for de som ønsker det.
12 timer
Pris: 1200,-

10.02.2020: Ullsorteringskurs -Dagtid. Praktisk kurs i ullsortering
Kursleder og kursansvarlig: Ingvild Svorkmo Espelien, Selbu spinneri tlf. 901 14 352
Dette kurset er litt kortere og enklere med noe mindre teori enn det større helgekurset vårt. Dette kurset er for deg som ønsker å lære mer om de forskjellige ullkvalitetene og bruksområdene for ull. Vi anbefaler kurs i ullsortering for alle våre leiespinnere.
Pris: 900,-
Kontakt oss for mer informasjon/spørsmål og program.
E-post: post@selbuspinneri.no

06.02.2020. Minikurs -Håndspinning. Har du lyst til å lære å håndspinne? Torsdag den 06.02.2020 16:30-20:30 holder vi et minikurs i håndspinning. Kurset passer både for nybegynnere og de som alerede kan litt. Du får låne rokk fra Louet til kurset, men kan også ta med egen rokk om du ønsker det. Vi har et utvalg ull til håndspinning og dersom du ønsker mer enn det som er med i startpakken kan det kjøpes i tillegg. Kurset holdes i våre egne lokaler i Klæbu.
Pris: 600,- Inkludert en startpakke med ull
For påmelding eller spørsmål send epost til: post@selbuspinneri.no

03.03.2020. Vevkurs -sette opp vev/bindingslære. Vevkurs med fokus på oppsett av vev og bindingslære. På dette kurset lærer man hvordan man lager renning og hvordan man setter opp veven klar til bruk. Kurset består av både teori og praksis. Deltakerene vil i løpet av kurset få mulighet til og veve ulike produkter som brikke, løper, stoff eller teppe.

Pris: 3000,- (Materialer kommer i tillegg)
Kursansvarlig: Bente Østigård
Maks antall deltakere: 4 stk

12.03.2020 Minikurs -Håndspinning og karding med farger! Torsdag den 12.03.2020 16:30-20:30 holder vi minikurs i håndspinning og karding med farger. Kurset passer både for nybegynnere og de som allerede kan litt. Du får låne en av våre rokker fra Louet til kurset, men kan også ta med egen rokk om du ønsker det. Du får mulighet til å lære å blande ull i ulike farger ved hjelp av flere kardeteknikker, slik kan du lage ditt eget fargerike garn. Vi har et utvalg farget ull, både sauens farger og syrefarget, til håndspinning. Dersom du ønsker mer enn det som er med i startpakken, kan det kjøpes i tillegg. Kurset holdes i våre egne lokaler i Klæbu. Vi har kaffe, te og vaffler for de som vil ha.

Pris: 600,- Inkludert en startpakke med ull
Maks antall deltakere: 6 stk (evt noen ekstra om de har egen rokk)

For påmelding eller spørsmål send epost til: post@selbuspinneri.no
Skriv gjerne om du har egen rokk eller vil låne av oss.Flere kurs kommer. Om du har ønsker om kurs ta gjerne kontakt.