Kurs og aktiviteter 2021

Her finner du informasjon om kurs og aktiviteter hos Selbu spinneri. Vi holder kurs i veving, håndspinning, ullsortering og plantefarging. Kursene vil bli lagt ut på denne siden.

Det blir laget "arrangement" på facebook med mer informasjon om kurs.

Kalender 2021

Her ligger en oversikt over våre planlagte kurs. Om du har ønsker om kurs ta gjerne kontakt.

6.-7. mars: Seminar om spælull

Vil du være med på to dager hvor vi virkelig går i dybden på spælull og dens egenskaper og kvaliteter? Vi inviterer til seminar og idèverksted om spælull. Her får du møte folk som har jobbet mye med både ulla og de flotte dyrene som står bak ulla.

Info og påmelding

Vevkurs nybegynner

Dette kurset har spesielt fokus på å komme i gang med veving og renning av vev, slik at du vil være i stand til å sette opp din egen vev på egenhånd senere. I løpet av kurset kan du forvente å veve ett til to mindre produkt (f.eks. løper eller skjerf).

Kurskvelder: torsdag 4. mars (3 timer), onsdag 10. mars (3 timer), lørdag 13. mars (6 timer), onsdag 17. mars (3 timer) lørdag 20. mars (6 timer)

Info og påmelding

MINIKURS i håndsinning:

Håndspinning er en vanskelig kunst. Man kan sammenligne det litt med å lære å sykle. Læringen kan være vanskelig og frustrerende, men når du først har lært det, kan du det resten av livet. Siden håndspinning er håndbåret kunnskap, er det ikke lett å lese seg frem til hvordan det gjøres. For deg som vil prøve om håndspinning er noe for deg, tilbyr vi minikurs i håndspinning. Kurset gir en kort innføring i forskjellige fibertyper, hvordan fiberen klargjøres til spinning, og hvordan man håndspinner på rokk eller håndtein.

Se tilgjengelige kurs