Om oss

Selbu spinneri spinner ull fra norske sauer. Det finnes mange norske saueraser, med unike egenskaper når det gjelder ull. Vi spinner særlig de utryddingstruede sauerasene, som et bidrag til arbeide med å øke verdiskapningen for bønder som har disse sauene – og dermed blir det mer attraktivt å ha dem. Vi leiespinner for saueeierne – det vil si at de leverer ulla til oss og får garn og andre produkt tilbake. Vi kjøper også litt ull og spinner garn for eget salg.

Oss som jobber på spinneriet

I produksjon møter du Maren som er spinner og produksjonsleder, samt vår butikksjef Maja. Bente holder vevkurs og hjelper til med sorteting og annet når hun har tid og lyst. Marte er prosjektleder og jobber i produksjon. Ingvild er daglig leder og styrets leder. I styret er også Tore, Arild, Sigrun og Frida Tove som alle bidrar mye i utviklingen av spinneriet.

Starten

Selbu spinneri ble etablert etter et seminar om ullforedling holdt på Mære Videregående skole i 2009. Vi brukte ett år på å planlegge, og stiftet selskapet høsten 2010. I Februar 2011 startet vi spinnemaskinene, de har siden da gått jevnt og trutt. Vi flyttet fra Selbu i 2016, og nå er vi på plass i stort, nytt bygg i Amundalsveien 91. Bygget var tidligere en byggvare, men det ligger på et gårdsbruk, bare et steinkast fra utmarka hvor Klæbus sauer beiter om sommeren.


Selbu Spinneri er lokalisert i Klæbu.

Besøksadresse:
Amundsdalvegen 91
7540 Klæbu

E-postadresse: [email protected]

Våre åpningstider:

Mandag: 09:00-15:00

Tirsdag: 09:00-15:00

Onsdag: 09:00-15:00

Torsdag: 09:00-17:30

Fredag: 09:00-14:00

Lørdag: stengt

Søndag: stengt