Vevkurs sommer 2021

Om kurset

I sommer holder vi ukeskurs i veving!
Dette er kurset for deg som vil lære hele prosessen fra tråd til ferdig vevnad. Ukeskurset går over ca. 20 timer (20 timer med instruktør + egenarbeid). Du kan velge om du vil være med på én eller to uker med veving. Det er maks 6 deltakere. Du får du tett oppfølging tilpasset ditt nivå. Kurset passer både for nybegynnere og som oppfriskning for rustne vevere. Vi håper at kurset skal inspirere til å fortsette å veve. Du vil lære om veving og få en forståelse av hvordan en vev er bygd opp, samt hvordan man setter opp en vev, altså få på renning og kan komme i gang på egen hånd. Dette kurset har spesielt fokus på å komme i gang med veving og renning av vev, slik at du vil være i stand til å sette opp din egen vev på egenhånd senere. I løpet av kurset (én uke) kan du forvente å veve ett til to mindre produkt (f.eks. løper eller skjerf).


Kursdatoer:

Velg mellom uke 26 og 27, eller begge ukene.

Kurs tid er i utgangspunktet 10:00-16:00 alle dager, men dette kan også justeres og tilpasses til hva som passer best for deg.

Uke 26: oppstart 28. juni, siste kursdag 4. juli
(undervisning vil foregå hovedsakelig i ukedagene).

Uke 27: oppstart 5. juli, siste kursdag 12. juli
(undervisning vil foregå hovedsakelig i ukedagene).


Mål for kurset

• Hovedvekt for kurset er hvordan «sette opp en vev» - altså planlegge hva vi skal veve, hvordan lage renning og få den på veven og hvilken hovling skal man ha og nedknytning.

• Komme i gang med veving og få kjennskap til muligheter og ulike vever og vevteknikker.

• Lære om oppbygging av flatvev, om ulike konstruksjoner for å få «skille på trådene i veven» - som «hester og trinser» og vippekasse/vev med kontramarsj.

• Kunne sette opp renning på vev (lage renning, sveipe på og hovle vev)

• Lære om grunnleggende teknikker som for eksempel lerret, kypert og noen kypert-avarter (som rosebragd, diamantkypert, fiskebein og gåseøye/ringvend).

• Innføring i grunnleggende bindingslære.


Pris:

En uke: 4500 NOK

To uker: 6400 NOK

(materialer kommer i tillegg, bruk av vevstua mellom kursdager er inkludert i kurset)

Kjøp
  • fra kr 4 500,00
  • 0 Igjen