Vevkurs - Tangentvev/bordvev

Å veve på tangentvev (bordvev)

På dette kurset vil det være fokus på veving på tangentvev. Tangentvevene tar lite plass og passer godt hvis man har lite plass. Det er derfor flere og flere som velge å skaffe seg en tangentvev. Det fins ulike tangentvever på markedet, alt fra Monica- og Lauritz-vev som var vanlig på 70-tallet og de mer «moderne» fra for eksempel Loôuet og Ashford. Tangentvevene egner seg godt til å få oversikt over vevprosessene. På kurset vil du lære om veving og få en forståelse av hvordan en vev er bygd opp, samt hvordan du setter opp en vev (få på renning på veven og komme i gang). I løpet av kurset vil du lære om noen vevteknikker og veve ett til tre mindre produkt (putetrekk, skjerf, løper etc.). Hvis du har egen tangentvev, kan du velge å bruke den på kurset.

På Selbu spinneri har vi 4 tangentvever fra Loûet som blir brukt på kurset.

Maks. 6 deltakere.


Tidspunkt:

Fredag 1. oktober 2021 kl. 17-21, lørdag 2. oktober 2021 kl. 10-16, søndag 3. oktober 2021 kl. 10-16 (totalt 16 timer). Du vil ha fri adgang til vevstua hele helga.

Mulig å leie tangentvev uka etter (4.-10. oktober). Det vil da bli satt opp ei ekstra økt i denne uka (ca. 3-4 timer) for de det passer. Tidspunkt avtales underveis i kurset.


Pris: 2500 NOK (+300NOK for å leie vev og ekstra økt uka etter kurset)


Kjøp
  • kr 2 500,00
  • 4 Igjen