Håndfarget prototypgarn august 2022

kr160.00
legger i handlekurv… Varen er lagt til

Dette er et mykt, lett ullgarn som er håndfarget i små porsjoner på vårt lille fargekjøkken i Klæbu. Garnet er et tynt, lett garn – spunnet av den mykeste fiberen norske sauer har å by på.

Nå håndfarger vi prototypgarnet i små porsjoner og legger ut små fargeklatter i butikken og nettbutikken. 


I august har vi farget med lekre fargetoner, inspirert av høstnaturens vakre farger. Derfor har fargene fått navn med høsttema. Disse deilige fargene kan lyse opp strikketøyet i mørke høst kvelder. God strikkehøst fra oss på Selbu spinneri!


Bruk det håndfargede som krydder i strikkeprosjektene og kombiner gjerne med bunnfarge i sauens egne, naturlige farger. Dette garnet er tynt, 360m per 100g, det kan fint kombineres med garntypene Vesle Trønder og Gammel Selbu. Ønsker du å kombinere med de tykkere garntypene, Gimre og Bækre, kan du bruke dobbel eller trippel tråd farget prototypgarn.


Historien om garnet

Dette garnet er et godt eksempel på hvordan en «feil» i produksjonen kan resultere i utviklingen av et nytt flott produkt. Prototypgarnet skulle egentlig bli til et parti hvitgrå Gammel Selbu, men da vi målte det, viste det seg at garnet var altfor tynt og mykt. Vi tvinnet det lett, slik at det fikk et mykt, florlett uttrykk. Vi håndplukker fiberen til alle våre garntyper, og denne fiberen var ekstra myk og lekker. Det ferdige garnet ble veldig lykt, tynt og lekkert – en ny favoritt fra starten av. Men, det passet ikke med noen av de garntypene vi allerede hadde. Samtidig hadde vi kjøpt masse ull fra norske merinosauer og jobbet med å utvikle et merinogarn. Vi ble så glade i det lette, tynne og myke uttrykket til dette «feilgarnet» at vi bestemte oss for å lage merinogarnet Vesle Trønder ganske likt det. Igjen stod vi der med et nydelig, mykt, tynt garn, uten et navn. Vi kaller det bare prototypgarnet, fordi det på en måte er prototypen til Vesle Trønder.


Produkttype: Halvkamgarn av spesielt utvalgt ull fra Norske sauer

Lengde: 360m per 100 g

Vekt: 50 g


Husk at hver farge er helt unik, vi har lagt ut alle buntene av hver farge. Pass på å bestille nok til ditt prosjekt!