Garnpakke Bynestrøye

kr2,170.00 - kr2,550.00
legger i handlekurv… Varen er lagt til

Denne pakken inneholder garn til Bynestrøya str M/L(dame), S/M(herre). For større størrelser, legg inn et nøste til av hver farge (finnes under Bynesgarn i nettbutikken). 


Merk at disse garnpakkene er beregnet til at genseren strikkes i strikkefastheten (33) til den opprinnelige trøya. Noen vil kanskje velge en litt lavere strikkefasthet, og da vil garnforbruket være litt lavere.


Fargekombinasjonene: 

Orginaltrøya var i fargene rød, mørk blå og naturhvit. Til denne trengs det totalt 450g håndfarget garn, og 600g naturhvitt garn. Nå som da, er det å farge garn en tidkrevende og dyr prosess. Dette gjenspeiles i prisen på denne garnpakken.


Vi har satt sammen to alternative fargekombinasjoner, hvor mørkeblå er byttet ut med koksgrå, mens den røde borden fremdeles strikkes i håndfarget rød. Her går det med 100g håndfarget garn, 600g naturhvitt garn og 350g koksgrå. Denne løsningen kommer i to forskjellige rødtoner, den ene er den orginale Bynesrøde, farget på hvitt garn. Den andre er samme farge, men farget på grått garn for en mer dempet, rustikk effekt.


Oppskrift lastes ned her: (Kommer!)


Bynes koftegarn: Til dette garnet har vi plukket ut robust, spenstig ull fra norske sauer. Ulla kommer fra norsk Norsk Kvit Sau, andre crossbredraser med hvit ull og Grå Trøndersau. Ulla er vasket, kardet og spunnet i små partier på vår lille fabrikk i Klæbu. Vi behandler ulla svært skånsomt, slik at den beholder de gode egenskapene som ull har. Garnet er mellomtynt med et innslag av lette ujevnheter som gir strikketøyet et nydelig levende preg.


Dette garnet ble utviklet i samarbeid med Byneset Husflidslag da de skulle rekonstruere «Bynestrøya». Bynestrøya er en av de eldste strikkede trøyene med tofarget mønster som er funnet i Norge. Den opprinnelige Bynestrøja var tett strikket av et slitesterkt tretrådsgarn. Selv om den ble strikket for over 150 år siden, er den opprinnelige bynestrøya fremdeles like fin, det kan vi kalle et varig plagg! Med Bynesgarnet kan du også strikke solide, varige plagg som kanskje er like fine om 150 år.


Bynes koftegarn passer spesielt godt til kofter, gensere, sokker og plagg som skal være ekstra slitesterke. Dette garnet passer på tøffe turer og fine promenader.


Vi har håndfarget garnet i små porsjoner på vårt lille fargekjøkken i Klæbu. Fargene er unike fra gang til gang. Bruk gjerne det fargede garnet som «krydder» i strikketøyet, med håndfarget garn i mønster og sauens egne farger som bunnfarge.


Løpemeter: 216 m per 100g

Pinnenummer: 2

Foreslått strikkefasthet: 33Innhold: 

Orginalfargene:

6x100g naturhvitt Bynesgarn

7x50g Bynesblå håndfarget Bynesgarn

2x50g Bynesrød håndfarget Bynesgarn


Moderne farger:

6x100g naturhvitt Bynesgarn

4x100g koksgrå Bynesgarn

2x50g Bynesrød håndfarget Bynesgarn/2x50g rustikk rød håndfarget Bynesgarn


Bynesgarn er et 3 tr. halvkamgarn av 100% norsk saueull av robust kvalitet