Crossbred - Grå trøndersau, blæset sau, steigarsau og flere

Leiespinning av ull fra crossbredrasene hos Selbu spinneri

Har du ull fra Grå trøndersau, Norsk kvit sau, Blæset sau eller en av de andre crossbredrasene som du ønsker å få laget produkter av? Vi kan lage garn og andre produkter av din ull.

Hvilke produkter kan vi lage av din ull?

Vi kan lage strikkegarn, ryegarn, tovatepper, spinnesky, kardeflak og kardebånd av crossbredull.

Hvilket garn lager vi av ull fra crossbredull?

Av crossbredull kan vi lage flere garntyper. Garntypen vi lager mest av er Gimre 2-trådsgarn. Dette garnet er på ca. 200m per 100gram og passer til alt fra votter og sokker, til deilige varme gensere. Vi kan også lage Gammel Selbu som er ca. 315 meter per 100gram eller Bækre som er ca. 100m per 100g.

Andre produkter

Vi kan også lage ryegarn som kan brukes til veving, hekling, strikking m.m. Kardebånd og spinnesky som egner seg til håndspinning og tovatepper som kan brukes som sitteunderlag, hundetepper og lignende. Hvis du bestiller tovatepper kan vi dele disse i fire slik at det blir sitteunderlag eller dele dem i to slik at det blir doble sitteunderlag (små hundetepper).

Hvordan gå frem for å leiespinne hos oss?

Om du ønsker å leiespinne hos oss er det bare å ta kontakt på e-post og si at du ønsker å settes inn i køen vår. Skriv gjerne hvilke produkter du ønsker, og ca. hvor mye ull du har. Du må levere minimum 4,5kg per farge/parti (småparti). Får å havne over småpartipris må du levere minimum 18kg ull per farge/parti.

Hva skal gjøres med ulla før levering?

Se gjennom ulla og fjern ull som er filtet, veldig skitten eller full av rusk. Dersom du ønsker flere farger med garn, bør du sortere ulla i forskjellige farger. Husk at det må være minimum 4,5kg per parti/farge så det kan være lurt å levere litt mer i tilfelle noe må kasseres. Av crossbredulla er det stort sett høstull som egner seg til spinning. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan du skal sortere ulla anbefaler vi et MINIKURS i ullsortering.

Hva koster det å få laget produkter?

Prisene er inkludert MVA

Produkt

Garn

Småpartipris (4,5 - 14kg per parti)

Garn normalpris

(Over 14kg per parti)

Garn lav pris

 

(over 14kg per parti)

Ryegarn

Kardebånd, Kardeflak og Spinnesky

Tova tepper

Pris

(Per kg ferdig produkt)

 

1 700,-

 

1 500,-

 

1 400,-

 

520,-

 

450,-

 

520,- per stk

  • Gammel Selbu (315m per 100g) koster 100,- mer per kg garn
  • Prisen blir bestemt ut ifra mengde ull og hvor mye jobb vi har med sortering

Hvor stort svinnet blir vil varier ut ifra kvaliteten på ulla. Vi beregner vanligvis mellom 30% og 50% svinn (det kan også bli mer eller mindre). Hvis man leverer 18kg crossbredull og beregner et svinn på ca. 30% vil det bli omtrent 12kg garn. I så fall vil prisen bli 12 x 1 500 = 18 000,-. Svinnet vil variere fra parti til parti, men dette priseksempelet kan gi en omtrentlig totalsum. Du kan lese mer om svinn i generell info om leiespinning.