Bynesgarn

kr185.00
legger i handlekurv… Varen er lagt til

Bynes koftegarn: Til dette garnet har vi plukket ut robust, spenstig ull fra norske sauer. Ulla kommer fra norsk Norsk Kvit Sau, andre crossbredraser med hvit ull og Grå Trøndersau. Ulla er vasket, kardet og spunnet i små partier på vår lille fabrikk i Klæbu. Vi behandler ulla svært skånsomt, slik at den beholder de gode egenskapene som ull har. Garnet er mellomtynt med et innslag av lette ujevnheter som gir strikketøyet et nydelig levende preg.


Dette garnet ble utviklet i samarbeid med Byneset Husflidslag da de skulle rekonstruere «Bynestrøya». Bynestrøya er en av de eldste strikkede trøyene med tofarget mønster som er funnet i Norge. Den opprinnelige Bynestrøja var tett strikket av et slitesterkt tretrådsgarn. Selv om den ble strikket for over 100 år siden, er den opprinnelige bynestrøya fremdeles like fin, det kan vi kalle et varig plagg! Med Bynesgarnet kan du også strikke solide, varige plagg som kanskje er like fine om 100 år.


Bynes koftegarn passer spesielt godt til kofter, gensere, sokker og plagg som skal være ekstra slitesterke. Dette garnet passer tøffe turer og fine promenader.


Løpemeter: 216 m per 100g

Pinnenummer: 3-4,5

Foreslått strikkefasthet: 22-28

Enhet: 100g per nøste

Innhold: halvkamgarn av 100% norsk saueull av robust kvalitet

 


Gammel Selbu

Selbu spinneri

Gammel Selbu

kr95.00 - kr190.00
Ryegarn

Selbu spinneri

Ryegarn

kr500.00