Andre fiber - Angora, kasjmir, moskus, lama

Leiespinning av andre fibertyper hos Selbu spinneri

Har du ull fra angorakanin, moskus, lama, kasjmir eller andre fibertyper du ønsker å få laget produkter av? Vi har laget produkter av flere av disse fibertypene. Ta kontakt så finner vi ut hva vi kan gjøre med din ull/fiber.

Hvilke produkter kan vi lage av din ull?

Hvilke produkter vi kan lage kommer av på hvilke fibertyper du har. Felles for de aller fleste fiber er at de må blandes med minimum 50% saueull.

Hvilket garn lager vi av spesialfiber/ull?

Av spesialfiber lager vi sort sett Gimre 3trådsgarn som er ca. 200m per 100gram eller Gammel Selbu ca. 315m per 100 gram. Stort sett blander vi spesialfiber med 50%- 80% saueull avhengig av fibertype.

Andre produkter

Vi kan lage spinnesky og kardebånd til håndspinning. Andre produkter kan også være aktuelt etter avtale.

Hvordan gå frem for å leiespinne hos oss?

Om du ønsker å leiespinne hos oss er det bare å ta kontakt på e-post så kan vi finne ut hva vi kan gjøre med din ull/fiber og sette deg inn i køen vår. For fiber som blandes med 50% saueull må du levere min. 2,5kg. For fibertyper som må blandes med høyere andel saueull vil vi kunne ta imot litt mindre mengder.

Hva koster det å få laget produkter?

Prisene er inkludert mva.

Produkt

Garn

Spinnesky

Kardebånd

Pris

1 800,- per kg garn

450,- per kg

450,- per kg kardebånd

 

Siden vi tilsetter min 50% saueull vil man få tilbake mer garn, eller andre produkter enn ull man har levert. Hvis man leverer 2,5kg kan man regne med +/- 5kg garn. Prisen på et minimumsparti med garn vil da bli 1 800,- x 5kg = 9 000,-. Svinnet vil variere fra parti til parti, men dette priseksempelet kan gi en omtrentlig totalsum.